Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Zij gingen je voor

Sarah in de horeca

Afbeelding
Sarah
Sarah leert op haar werk

'Mijn Nederlands gaat steeds beter, ik neem al bestellingen op'

Vijf jaar geleden ben ik in Nederland komen wonen. Hier moest ik eerst mijn inburgeringsexamens halen. Deze heb ik bijna allemaal. Nu wil ik me ontwikkelen om mijn leven in Nederland op te bouwen. Mijn kinderen zitten op de basisschool. Daarom heb ik nu meer tijd om weer verder te gaan leren. In mijn geboorteland Brazilië heb ik diploma’s gehaald en werkte ik in de administratie. Dat is hier wat moeilijker.

Ik heb veel vragen. Wat moet ik dan nu gaan doen? Wat is mijn diploma in Nederland waard? Met een mevrouw bij de gemeente heb ik gesproken over wat ik kan en waar ik goed in ben. Zij stuurde me naar het Leerwerkloket. Daar ben ik geweest.

Het Leerwerkloket heeft mij geadviseerd om mijn diploma te laten waarderen. Ik hoefde dit niet zelf te betalen. Samen met het Leerwerkloket heb ik gekeken hoe ik me kan voorbereiden op een baan.

Daarvoor moest ik eerst mijn taal verbeteren naar B1. Zij raadde me aan om vooral veel Nederlands te praten. Op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik bij een online broodjeszaak. Het is zo leuk hier. Ik heb leuke collega’s. Mijn werkgever is tevreden. Ik mag al bestellingen opnemen! Elke dag leer ik nieuwe woorden.

Het Leerwerkloket adviseerde ook om een cursus Vaktaal te doen en een secretaresse opleiding. Dit doe ik op de andere dagen als ik niet werk. Met deze opleidingen vergroot ik mijn kans op werk.

Ook blijven leren en ontwikkelen?

Neem contact op met het Leerwerkloket!