Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Zij gingen je voor

Sarah in de horeca

Afbeelding
Sarah
Sarah leert op haar werk

'Mijn Nederlands gaat steeds beter, ik neem al bestellingen op'

Vijf jaar geleden ben ik in Nederland komen wonen. Ik ging naar het Taalcafé in de bibliotheek en behaalde mijn inburgering. Nu wil ik me ontwikkelen om mijn leven in Nederland op te bouwen. Mijn kinderen zitten op de basisschool. Daarom heb ik nu meer tijd om weer verder te gaan leren. In mijn geboorteland Brazilië heb ik diploma’s gehaald en werkte ik in de administratie. Dat is hier wat moeilijker.

Ik had veel vragen. Wat moet ik dan nu gaan doen? Wat is mijn diploma in Nederland waard? Met een mevrouw bij de gemeente heb ik gesproken over wat ik kan en waar ik goed in ben. Zij stuurde me naar het Leerwerkloket. Daar ben ik geweest.

Het Leerwerkloket heeft mij geadviseerd om mijn buitenlandse diploma te laten waarderen. Ik hoefde dit niet zelf te betalen. Samen met het Leerwerkloket heb ik gekeken hoe ik me kan voorbereiden op een baan.

Daarvoor moest ik eerst mijn taal verbeteren naar B1 niveau. De adviseur raadde me aan om taalles te volgen en vooral veel Nederlands te praten. Op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik bij een broodjeszaak en maak ik bestellingen klaar die bij klanten worden bezorgd. Het is zo leuk hier. Ik heb leuke collega’s. Mijn werkgever is tevreden. Elke dag leer ik nieuwe woorden.

Het Leerwerkloket heeft ook contact met Stichting Lezen en Schrijven, zij komen binnenkort langs bij mijn werkgever en maken een plan van aanpak hoe ik de vaktaal kan leren op de werkvloer.

Daarbij wil ik me aanmelden voor de MBO opleiding Assistent Business Services. In deze opleiding leer ik om in een bedrijf met klanten te werken en krijg ik ook nog extra taallessen! Ik hoop dat dit de eerste stap is naar een mooie toekomst voor mij.

Ook blijven leren en ontwikkelen?

Neem contact op met het Leerwerkloket!