Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Zij gingen je voor

Ahmed in de techniek

Afbeelding
Ahmed
Ahmed heeft veel geleerd

'Ik ben nu Elektrisch Voertuig specialist én ik verdien meer!'

Weet je, auto’s zijn echt mijn ding. Sleutelen, poetsen, rijden. Voor mij was de keuze om MBO Autotechniek te gaan doen vanzelfsprekend. Mijn stage deed ik bij Euromaster Autoservice. Ze wilden me na mijn opleiding graag in dienst. Om wat meer ervaring op te doen ging ik na 4 jaar aan de slag bij KwikFit. Nu werk ik bij een allround garagebedrijf, waar ik sleutel aan oude auto’s. Ik merk dat ik na 12 jaar weleens wat anders wil en eerlijk mijn salaris zit ook aan zijn top. Ik breng de meeste inkomsten voor ons gezin.

Maar ja, hoe moet ik verder? Er zijn zoveel mogelijkheden: Zelf ondernemer worden? Monteur worden in een andere branche waar ik beter kan verdienen? Ik weet niet waar ik goed aan doe. Voor mezelf en mijn gezin.

Mijn werkgever zag dat ik vastliep en niet meer kon groeien binnen het bedrijf. HIj vertelde me over het Leerwerkloket. Nooit van gehoord. Maar goed, wel een afspraak gemaakt. In een tof gesprek kwamen we op de ontwikkeling van de elektrische auto. Tuurlijk droom ik wel eens over een Tesla, maar er is er nog nooit een in onze garage geweest. Het Leerwerkloket bracht me op het spoor van de post MBO-opleiding EV-Technicus. Echt een andere wereld. Het was best pittig om weer te leren, maar het is gelukt. Diploma in de pocket!

Dat papiertje heeft me ook een nieuwe baan opgeleverd bij een merkdealer met veel EV modellen. Echt cool hier. Ik kan wat ik geleerd heb gelijk toepassen en het betaald ook nog eens veel beter! Mijn vorige werkgever komt nog wel eens kijken en laat hier ook zijn EV auto’s repareren.

Ook blijven leren en ontwikkelen?

Neem contact op met het Leerwerkloket!