Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Zij gingen je voor

Brian in de logistiek

Afbeelding
Brian
Brian ontwikkelt zich in de logistiek

"Met mijn diploma ben ik nu teamleider logistiek"

Toen ik 16 was, zat ik op vmbo-kader. Ik kon er niet echt mijn draai vinden. Ik was liever aan het chillen met vrienden. Daarom belandde ik nog wel eens buiten de klas. School ging niet vanzelf. Hoe ik het deed weet ik niet, ik heb mijn vmbo-diploma gehaald.

Maar wat daarna? Ik wist het niet zo goed. Ik woonde met mijn moeder en mijn broertje. Mijn pa ken ik niet. Hij is weggegaan toen ik 2 was ofzo. Mijn moeder wilde dat ik bleef doorleren. Ik kon goed voetballen, dus ik dacht dat de opleiding Sport en Bewegen wel bij me paste. Dat hield ik niet lang vol. Ik chillde vaker dan dat ik op school zat. Thuis hadden we het niet breed. Mijn iPhone moest ik toch ergens van betalen? Daarom stopte ik met mijn studie en vond een baan als order picker bij een distributiecentrum.

Het was lekker eindelijk mijn eigen geld te verdienen. Daar ontmoette ik Hayet. Het was liefde op het eerste gezicht. Twee jaar geleden trok ik bij haar in in Pijnacker. Het is snel gegaan. Sinds januari zijn we trotse ouders van Gian. Een heerlijk kereltje, ben super trots op hem. Kids zijn wel echt duur man! Ik wil graag meer gaan verdienen en voor hem en mijn vriendin zorgen.

Ook denk ik dat ik meer kan, dan wat ik nu doe. Ik wil doorgroeien in het bedrijf. Ik doorzie dingen snel en neem altijd de nieuwe jongens en meiden onder mijn hoede. Daarom heb ik gesolliciteerd naar een rol als teamleider. Wat denk je? No chance! Omdat ik mijn opleiding niet afgerond heb! Ik kan wel order picker blijven. Dit wil ik niet mijn hele leven blijven doen. Ik wil meer leren. Hoe dan?

Ik las op social media over het Leerwerkloket. Nooit van gehoord. Maar goed, ik wil verder, dus give it a try! Daar heb ik eerst een capaciteitentest gedaan en ik zit echt wel op mbo-niveau! Mis alleen een diploma en heb daarom geen startkwalificatie, zeiden ze daar.

Tijdens het bespreken van de test, kwamen we al snel tot de opleiding ‘logistiek teamleider’ van 1 jaar. Dat lijkt me wel wat. Het RMT Zuid-Holland Centraal heeft me geholpen bij de betaling van de opleiding. Nu anderhalf jaar later ben ik klaar met de opleiding en gestart als assistent teamleider. De werkgever is tevreden. Goed nieuws: hij heeft me een vast contract geboden! We gaan ook kijken wanneer ik mijn eigen team krijg.

Ook blijven leren en ontwikkelen?

Neem contact op met het Leerwerkloket