Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Vind je droombaan

Je werk verandert. Wat betekent dat voor jou? Je kunt je werkgever vragen om cursussen te volgen en mee te veranderen. Of wil je door alle veranderingen liever op zoek naar iets anders? Op deze pagina leggen we uit hoe je dat het best kunt aanpakken. 

Afbeelding
vrouw en patient in ouderenzorg

Heb je een leuke baan, maar zijn er veel veranderingen? Nemen computers of robots het werk over? Of is je werk minder leuk en ben je op zoek naar wat anders?

Hoe leuk een baan ook lijkt, het moet wel passen binnen jouw mogelijkheden. Denk je bijvoorbeeld aan leren en werken in de zorg? Bedenk dan ook dat je waarschijnlijk onregelmatige uren gaat werken en dat je in veel gevallen in het bezit moet zijn van een auto en een rijbewijs.

Wat houdt mijn droombaan in?

Schrijf onderstaande vragen over jouw droombaan voor jezelf op papier en probeer een zo goed mogelijk antwoord te vinden.

  • Hoe ziet een werkdag er uit? 
  • Wat zijn jouw taken?
  • Welke kennis en vaardigheden heb je nodig?
  • Werk je alleen of in een team?
  • Hoe ziet de werkomgeving er uit?
  • Wat zijn de werktijden?

Tip van het Leerwerkloket

Ga eens praten met iemand die het werk al doet. Misschien kun je zelfs een dagje meelopen. Lukt dat niet, kijk dan eens op de website van de Nationale Beroepengids. Hier vind je veel informatie over bijna ieder beroep.

Heb je nu een goed beeld van je eigen kwaliteiten en de beroepen die je leuk vindt. Dan lees je hier hoe je de juiste opleiding of cursus vindt.