Een nieuwe stap in je loopbaan?

Wij adviseren je en zoeken samen naar scholing of een leerwerktraject dat passend is bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Leerwerkloket Zuid Holland Centraal adviseert iedereen onafhankelijk en kosteloos, zodat je kan blijven leren en jezelf kan blijven ontwikkelen. Zo blijf je goed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Kies een opleiding of leg je kennis en vaardigheden vast

Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu. Dan is het een goed idee om iets nieuws (bij) te leren. Van een korte cursus om je verouderde kennis te updaten tot een complete, meerjarige omscholing; er is van alles mogelijk.

Afbeelding
man met papier in hand

Ben je op zoek naar een cursus of opleiding, bedenk dan eerst

  • Welke kennis en ervaring mis je voor jouw wensberoep?
  • Heb je een volledige opleiding nodig? Of wil je deelcertificaten behalen of een cursus doen?
  • Op welk niveau zoek je een cursus of opleiding?

Je wilt een online cursus gaan volgen 

Kijk dan eens op de pagina van NL Leert Door. Hier vind je ruim 600 cursussen die je nu gratis kan volgen. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. In de meeste gevallen ontvang je een certificaat of diploma.

Je wilt een verkorte opleiding of training volgen

Je hebt al enkele jaren werkervaring en wil nu een diploma of certificaat halen om je kansen op werk te vergroten. Misschien zijn er zij-instroomtrajecten of kun je een verkorte opleiding of maatwerktraject volgen. Bespreek de mogelijkheden met het Leerwerkloket.

Je wilt een BBL-opleiding gaan volgen

Een BBL-opleiding vind je het makkelijkst via de mbo-instelling bij jou in de buurt. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding heb je een praktijkovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf.