Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Jij wilt weer gaan werken

Je hebt op dit moment geen werk. Misschien zit je al een tijdje thuis, misschien ben je net je baan verloren. Hoe dan ook, je wilt weer aan de slag.

Afbeelding
jongeren horeca

Werk zoeken is voor veel mensen lastig, helemaal als je al langere tijd niet hebt gewerkt. Sluiten de dingen die je in je vorige baan hebt geleerd nog wel aan op de vaardigheden die tegenwoordig nodig zijn? Voordat je op zoek gaat naar een baan, is het goed om eerst te ontdekken wat je allemaal kunt. Vaak is dat meer dan je denkt! 

Test jezelf

Als je weer wilt gaan werken, is het belangrijk om uit te zoeken wat je goed kunt en wat je leuk vindt om te doen. Sommige werkgevers vinden competenties en vaardigheden net zo belangrijk als een diploma. Daarom is het belangrijk om jouw kwaliteiten te ontdekken en deze ook expliciet te benoemen op je cv.

Vraag om hulp

Lukt het je zelf niet je kwaliteiten goed te beschrijven, vraag dan eens een vriend(in), partner of familielid naar jouw beste eigenschappen en schrijf die op. Vervolgens kun je een competentietest doen op 123test.nl.

Weet je wat jouw kwaliteiten zijn? Zoek dan op beroepenvinder.nl een beroep dat bij jou past!

Moeite met lezen en schrijven

Ruim één op de tien volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven en/of het werken op een computer. Niet iets om je voor te schamen dus, maar onhandig is het wel. Je kunt je taal- en computerkennis goed bijspijkeren van achter je computer. Lees daar alles over in onze blogpost: Eerste hulp bij rekenen en taal

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma heeft niet altijd dezelfde waarde als een Nederlands diploma. Om aan werkgevers te laten zien wat je buitenlandse diploma waard is, kun je een diplomawaardering aanvragen. Waar je dat moet doen vind je in ons blog: Wat is mijn buitenlands diploma waard?